Wat kost een traprenovatie van 13 treden?

Een traprenovatie is een uitstekende manier om een oudere, versleten trap weer nieuw leven in te blazen. Maar wat kost zo’n renovatie eigenlijk? Als je een trap hebt met 13 treden, dan wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten qua kosten. In deze blog gaat Arslan Wonen dieper in op de prijs van een traprenovatie met 13 treden.

Voordat we de prijs bespreken, is het belangrijk om te weten wat een traprenovatie precies inhoudt. Bij een traprenovatie worden de oude treden verwijderd en vervangen door nieuwe treden. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met laminaat, PVC of hout. Ook kan de trapleuning en de bekleding van de trap gerenoveerd worden. Bij een traprenovatie wordt er dus niet een hele nieuwe trap geplaatst, maar wordt de bestaande trap gerenoveerd.

De prijs van een traprenovatie met 13 treden is afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke factor is het materiaal dat gebruikt wordt. Laminaat is over het algemeen de goedkoopste optie, terwijl hout de duurste optie is. Ook de afwerking van de trap speelt een rol. Wil je bijvoorbeeld Ledverlichting in de trap verwerken? Dan zal dit de prijs omhoog brengen.

Over het algemeen kun je verwachten dat de prijs van een traprenovatie met 13 treden tussen de € 1.500,- en €2.500,- ligt. Hierbij wordt uitgegaan van een standaard trap zonder extra’s zoals Ledverlichting. Natuurlijk kan de prijs hoger of lager uitvallen afhankelijk van de keuzes die je maakt.

Het renoveren van een trap is een investering, maar het kan ook veel voordelen met zich meebrengen. Zo zorgt een gerenoveerde trap voor een frisse uitstraling van je interieur en verhoogt het de waarde van je woning. Ook is een gerenoveerde trap veiliger dan een versleten trap met gladde treden.

Al met al is een traprenovatie met 13 treden een goede investering als je de uitstraling en veiligheid van je trap wilt verbeteren. Hou er rekening mee dat de kosten afhankelijk zijn van de keuzes die je maakt qua materiaal en afwerking. Wil je een precieze prijsindicatie? Vraag een offerte aan bij de experts van Arslan Wonen.